Breien

Vorig najaar starte ik met breien, ik wilde eens wat anders dan alleen maar de haaknaald gebruiken. Met behulp van de filmpjes van Wolplein op Youtube kwam ik een heel eind. Verbazingwekkend snel kreeg ik het onder de knie en mijn eerste breiproject rolde van de pennen. Een heerlijke gekleurde blokkensjaal met het superfijne garen van ByClaire, de nr. 2.

Daarna pakte ik het gelijk groot aan en begon aan een grijs vest voor mezelf. Ook die kwam af maar helaas draag ik deze niet veel omdat hij net niet lekker hangt om mijn schouders. Toch maar eens een juf opzoeken die me kan uitleggen waar dat aan ligt.

Er volgenden nog een paar sjaals en toen er een aankondiging kwam van een heuse workshop ‘vest breien’ bij Rits-in gaf ik me gelijk op. Juf Nienke Landman van Mooi van Draad leerde ons in 3 avonden hoe we een prachtig vest konden breien met het fijne garen Phildar Light. Vorige week was dit mega project klaar en wat ben ik er blij mee. Het is echt een vest geworden om in de wonen!

En zie je die mostertgele poncho op de foto? Een zelf bedacht ontwerp. Wat zeg je ervan als ik het patroon daarvan op mijn blog laat zien?

One thought on “Breien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s