Dublin

Ja daar wonen we dan nu als Nederlanders in Dublin. Wie mij dat vorig jaar rond deze tijd had verteld had ik ongeloofwaardig aangekeken.
In december 2015 kwam de man thuis met het bericht: wat zou je ervan vinden als ik ga praten over een baan in Dublin? Met zoiets kwam hij wel vaker thuis. Het jaar daarvoor was het nog Californië, eerder al een keer in Afrika en meestal was het na een paar dagen weer rustig en waaide het over. Maar nu bleef het langer sudderen. De eerste keer praten, ging over in een tweede rond en ja toen moesten wij als thuisfront toch ook serieus gaan nadenken of we de uitdaging aan wilden gaan.
En ik hoef je niet te vertellen of we dat wilden, want inmiddels zitten we hier al weer twee manden. Natuurlijk was het niet in een avondje besloten. We wilden perse een goeie school voor de kids vinden en we vonden de huisvesting ook erg belangrijk. Helaas hebben we daar lang over moeten onderhandelen waardoor het ook lang onzeker bleef of het door kon gaan maar inmiddels wonen we hier op een heerlijke plek en gaan de kinderen naar een heerlijke (kleine) internationale school.

Voor de kinderen van het de eerste twee/drie weken best pittig op school. Onze oudste (9 jaar) kon al redelijk Engels verstaan maar spreken was best een dingetje. Inmiddels voelt ze zich steeds zekerder en nodigt ze zonder probleem vriendinnetjes uit om mee te spelen. De jongste (4 jaar) hobbelt lekker mee in de klas en komt af en toe verbaasd uit school en zegt: Mam, ze zeggen hier tegen blauw blue en een olifant noemen ze een elephant. Super trots zijn we op ze!

Afgelopen tijd hebben we in het weekend al een beetje de omgeving kunnen verkennen. We hebben hier geen auto (omdat we zo dicht bij het centrum, school en voorzieningen wonen) en zijn er lekker op uit geweest met de trein, fiets of tram. De trein en de tram is uitstekend te doen met een LEAP kaart. Mocht je een keer naar Dublin komen voor een vakantie neem dan eens vanuit de stad de trein naar bijvoorbeeld het schiereiland Howth, de stranden bij Bray om vervolgens een prachtige wandeling te maken naar Greystones.

Wij wonen in de wijk Ranalagh, ten zuiden van het centrum. We kunnen in 15 minuten aan de kust staan en in 15 mintuen hartje centrum staan. Ideaal dus! In een ander blogbericht zal ik wat leuke tips geven over shops, eetadresjes of must visits spots in deze gezellige wijk .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s