WIP – Work in Progress

Ken je dat? Dat je zoveel geïnspireerd wordt en aan alles gelijk begint maar nooit helemaal afmaakt? Dat je projecttas/kast/mand overvol zit?

Ik wel!

Dit zijn mijn ‘lopende’ projecten op de naald.

dscf0630

Een sjaal, een sjaal, een sjaal, een sjaal en sokken! En volgens mij had ik in het vorige bericht geschreven dan ik niet zoveel sjaal voor mezelf meer ging maken….. oeps!

Hieronder laat ik ze stuk voor stuk zien en zal ik vertellen waar ik de inspiratie vandaan heb.

Dit moet de prachtige dolsjaal naar patroon van Lidy Nooij worden. Ik hou van de eenvoud van de stiksel en van de diep roze kleur van de wol. Het patroon kun je vinden via www.draadenpraat.nl 

dscf0645

De volgende sjaal is al bijna af. Nog een bolletje breien en dan zijn we er. De ‘visgraat’ sjaal of zoals vaker genoemd; de herringbonestitch. Je kunt deze steek op verschillende manieren breien maar ik gebruik de ‘flat’ variant. Via onze goede vriend Youtube heb ik mezelf deze steek aangeleerd. Ik brei deze sjaal met het garen van Drops (Drops Air).

dscf0640

En dan de sokken….

Mijn doel voor 2017 was sokken en kabels leren breien, dus waarom niet combineren. Geïnspireerd door mijn internationale breivriendinnen, die de meest bijzondere sokken maken ben ik gestart. Het is nog niet veel maar het begin is er. De wol kocht ik deze week in Amsterdam bij Stephen and Penelope en is van Undercover Otter. Het patroon vond ik op Garnstudio.

dscf0641

En als we het dan toch over Stephen hebben dan gaan we gelijk door naar de Verticus Unite sjaal. Stephen West is een Amerikaan die in Amsterdam woont en hij is zo ongelofelijk kleurrijk en creatief. Er is in 2016 een prachtig boek van hem verschenen, genaamd West Knits Best Knits. De bollen die ik ga gebruiken komen van Wol met Verve en Hedgehog Fibres.

dscf0633
Last but not least de diep blauwe sjaal naar eigen patroon. Naar mijn idee matchen de kleur en structuur perfect. Het garen is een super warme Ierse wol, gekocht bij mijn hofleverancier hier in Dublin: This is Knit.

dscf0638

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s